Meer over mij...

Als zelfstandig denker en doener ben ik iemand die zich graag vrij en kritisch door de wereld beweegt. Nieuwsgierig en leergierig met name op het gebied van kunst & cultuur, mens& maatschappij, visuele communicatie en persoonlijke ontwikkeling.In staat om te focussen en te managen. Een gedegen voorbereiding geeft mij houvast zonder mijn flexibiliteit te verliezen. Een pur sang improvisator, strateeg en observator. Luister graag, maar kan ook op de praatstoel zitten, mits er vragen worden gesteld. Ik werk graag in opdracht met respect voor persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. Vrijheid (binnen gestelde kaders en deadlines) is voor mij essentieel om te kunnen creëren, te zijn en te presteren. Ben creatief in het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen.

Als een kat die graag uit de boom kijkt ben ik iemand die de grote lijnen ziet en dwarsverbanden legt en zo de 
kwaliteit bewaakt. Ik weet onderscheid te maken tussen 
diverse belangen en nieuwe kennis snel eigen te maken. Neem weinig ruimte in, een podium ter entertainment is niet aan mij besteed. Hecht waarde aan de relatie met klant, student, leerling en collega's en deel graag mijn beleving en denkwijze. Ik werk graag met en voor 
opdracht- en werkgevers die mijn visie waarderen, hoe 
simpeler hoe transparanter, kortom minder is vaak meer! 
Betekenis en inhoud van het werk zijn voor mij belangrijker dan inkomen of succes. Geef de voorkeur aan een informele sfeer en aan evenwichtige groepssamenstelling.

 

Mijn ondernemingen 

Logo bewegerij.jpg

De Bewegerij...

Eind jaren 90 ben ik een no- nonsense yogastudio gestart. Het werd al snel een succes. Vele honderden klanten vonden wekelijks hun ontspanning in de Bewegerij. Het aanbod van de praktijk werd uitgebreid met holistische massages, lichaamsgerichte kinder en jeugdtherapie, cursussen, workshops en coaching aan jong en oud. Een andere bijkomstige taak was het verhuren van de praktijkruimte. Ruim 17 jaar heb ik genoten van het geven van lessen aan diverse doelgroepen, van kinderyoga tot hormoonyoga. Meditatie- en massagecursussen. Ik heb veel geleerd over de mens en zijn beperkingen en talenten. Het lichamelijke en geestelijke welzijn van ons wezen en de kracht van het leven in het nu. Ik geef nog altijd met plezier één uurtje per week yogales in het expertisecentrum Seneca van de HAN. Maar als echte pionier werd het tijd voor verandering.  

Verticaal logo_Tekengebied 1.png

Het zusje van Bea...

Zolang ik mij kan heugen was ik graag bezig met vormgeving, styling en aan het tekenenen en schilderen, een echte Crea Bea. Toch heb ik vanwege tijdgebrek een hele periode weinig tot niets met mijn creativiteit gedaan. Toen ik besloot om mijn praktijk de Bewegerij ter overname aan te bieden was dat ook het moment om mijn creativiteit weer een boost te geven. In 2016 heb ik een intensieve éénjarige opleiding tot grafisch vormgever gevolgd en aansluitend een aantal cursussen en workshops op het gebied van schrijven en illustratie. Via via kreeg ik opdrachten om websites te ontwerpen, covers voor een vakblad te illustreren en mag ik beeldverslagen maken ( rubriek: Janny zoekt het uit ) voor in een magazine van een educatieve uitgever. Genoeg in huis en bereikt is het zusje van Bea dan ook veel meer 
dan Crea met een duidelijk motto, less is more.